FOTO Activități organizate pentru tineri din Ungaria, Franța și România, la Botoșani, în cadrul programului Erasmus+

În perioada 14 – 23 iulie 2019, Asociația “Renașterea Botoșăneană” găzduiește activitățile unui schimb trilateral de tineret sub auspiciile programului Erasmus+ al Comisiei Europene.
Scopul proiectului este instruirea tinerilor defavorizați prin implicarea lor în activități specifice educației nonformale pentru ca aceștia să devină mai activi și integrați în viața societății.
Schimbul de tineret este susținut de un parteneriat între Asociația Renașterea Botoșăneană, din Botoșani, Vivre Ensemble Avec Nos Différences, din Insula Reunion, Franța, teritoriile de peste mări (în Oceanul Indian) și Hang-Kép Kulturális Egyesület, din Debrecen, Ungaria.

Dintre activitățile proiectate să aibă loc la Botoșani în aceste zile, ar fi de menționat: un atelier Media, unde tinerii învață cum să prelucreze imaginile video și fotografiile realizate de ei și care să fie încărcate pe o pagină Web construită tot de ei în același context, un atelier de dezvoltare personală, jocuri, epuneri, prezentări, serile culturale naționale de prezentare a țărilor și multe vizite, cum ar fi: vizita la Primăria Municipiului Botoșani – întâlnirea cu Primarul Cătălin Mugurel Flutur, vizita la Cornișa Aqua Park, vizita la Colegiul National A.T. Laurian și la Clubul Sportiv Școlar Botosani, unde se desfășoară și o parte din activități.

Atelierul media este organizat într-un laborator de la Colegiul National A.T. Laurian.
În Amfiteatrul în aer liber de la Cornișa Aqua Park, tinerii participanți au jucat rolurile eroilor piesei Acteea și Nero, sub îndrumarea d-nei profesoare Dorica Coca care conduce, cu succes, de mai mulți ani, trupa de teatru antic Katharsis.
Tinerii participanți din cele trei țări se gândesc deja la noi activități de parteneriat în viitor, pentru a continua cele începute la Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *