Percheziție la un cabinet medical. Şapte medici puşi sub control judiciar, după ce au semnat fişe de aptitudini fără să consulte pacienţii

Şapte medici dintr-un cabinet medical din Braşov care eliberează atestate pentru şoferi au fost puşi sub control judiciar, într-un dosar în care sunt suspectaţi că au semnat fişele de aptitudini ale clienţilor, fără să îi consulte. Ei sunt acuzaţi de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Reprezentanţii IPJ Braşov au făcut o percheziţie la sediul cabinetului medical, de unde au ridicat mai multe probe care atestă activitatea infracţională a suspecţilor. Potrivit poliţiştilor, percheziţia a vizat şapte persoane şi o societate comercială într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals.

Potrivit poliţiştilor, cei şapte medici nu şi-ar fi îndeplinit atruibuţiile de serviciu, care presupun examinarea medicală a clienţilor care au solicitat obţinerea unui aviz de aptitudine medicală sau aviz psihologic necesar ocupării unor funcţii.

Mai exact, doctorii sunt acuzaţi că nu au făcut examinările medicale propriu-zise, ci au semnat şi parafat fişele înregistrate.

Toţi medicii specialişti, membri în comisie, cu toate că figurează angajaţi ai societăţii comerciale, şi-ar fi desfăşurat activitatea profesională zilnică în cadrul altor unităţi/cabinete medicale, nefiind prezenţi la sediul persoanei juridice percheziţionate. Aceştia s-ar fi prezentat ocazional, însă s-ar fi ocupat doar de semnarea şi parafarea fişelor medicale înregistrate în perioada anterioară, nu de examinarea medicală propriu-zisă a persoanelor care solicitau emiterea avizelor medicale”, se arată într-un comunicat al IPJ Braşov.

Poliţiştii au condus la audieri, în urma percheziţiilor, 15 persoane, iar procurorul a dispus punerea sub control judiciar pentru 60 de zile a şapte medici.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *