Modern Calor a semnatul contractul pentru gazele naturale din iarna ce urmează. Are o valoare de aproape 9 milioane de lei

modern calor, stiri, botosaniSocietatea de termoficare din municipiul Botoșani, Modern Calor, a semnat un contract de 9 milioane de lei cu Romgaz pentru iarna ce urmează.

Potrivit Profit.ro, romgaz a semnat, în ultimele zile, două contracte de vânzare a gazelor la preț reglementat de 68 de lei/MWh, în valoare de 21,65 milioane de lei, respectiv 9 miloane de lei, pentru iarna viitoare, cu S.C. Termo Calor Confort S.A., companie deținută de consiliul local Pitești, și Modern Calor SA, care alimentează municipiul Botoșani.

Interesant este că cele două companii și, implicit, nici cantitățile contractate, nu figurează pe lista de consumatori non-casnici aprobată de Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Surprinde cantitatea mare aferentă contractului (318.000 MWh), care face ca S.C. Termo Calor Confort S.A, unicul furnizor de energie termică pentru populația din municipiul Pitești, să ocupe poziția a treia în topul clienților Romgaz beneficiari de gaz la preț reglementat pentru termoficare, după Electrocentrale București și Termoficare Oradea SA.

În plus, se pare că lista cu cantitățile aprobate de ANRE nu este finală (deși a fost modificată la finalul săptămânii trecute), ceea ce face posibil ca, la iarnă, producția pe care cei doi mari producători, Romgaz și OMV Petrom, sunt obligați să o vândă la preț reglementat să fie considerabil mai mare. În prezent, cele două companii sunt obligate să vândă la preț reglementat peste 30% din producție, în cazul OMV Petrom, și peste 50% din producție, în cazul Romgaz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *