11 angajatori din Botoșani amendați de inspectorii muncii pentru că țineau angajați „ la negru”

Un număr de 11 angajatori din Botoșani au fost amendați de inspectorii muncii pentru că foloseau angajați „la negru”.

În perioada 01 aprilie 2019 –30 iunie 2019, compartimentele Control Relaţii de Muncă şi Control Muncă Nedeclarată şi-au desfăşurat activitatea în baza programărilor lunare şi a temelor din “Programul de actiuni” al ITM Botoşani pentru anul 2019. Astfel, în această perioadă, au fost verificaţi din punct de vedere al modului în care respectă prevederile legale referitoare la încadrarea în muncă un număr de 296 agenţi economici, 11 angajatori fiind sancţionaţi pentru că foloseau muncă nedeclarată.

Au fost depistate un număr de 28 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată, dintre care 4 femei şi doi tineri cu vârsta cuprinsă între 15-18 ani. În urma acestor verificări au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale, dintre care 7 amenzi în valoare totală de 340.000 lei şi 5 avertismente. Au fost dispuse un număr de 10 măsuri.

„În acţiunile de control efectuate de către inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Botoşani, odată cu identificarea cazurilor de muncă nedeclarată s-a urmărit în tematica de control şi evaluarea modului în care agenţii economici respectă dispoziţiile imperative ale Legii 53/2003, referitoare la executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaţilor, precum si a altor acte normative din dreptul muncii. În acest sens, au fost aplicate un număr de19 sancţiuni contravenţionale, dintre care 11 amenzi şi 8 avertismente, valoarea amenzilor fiind de 10.000 lei”, susțin reprezentanții ITM Botoșani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *