Trei licee din județul Botoșani, preluate de Ministerul Agriculturii

Trei licee din județul Botoșani au fost preluate de Ministerul Agriculturii. Este vorba despre Liceul „Demostene Botez” – Trușești, Liceul „Petru Rareș” Botoșani și Liceul Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni.

Un proiect de hotărâre de Guvern a fost publicat pe site-ul Ministerului Agriculturii în data de 29 iunie a.c., prin care un număr de 58 de licee cu profil preponderent agricol, cunoscute ca fiind cu tradiție în formarea profesională a tinerilor din agricultură, redevin licee cu activitatea reorientată spre agricultură și spre ramurile conexe acesteia.

Fondurile pe care unitățile selectate le vor primi de la minister pentru derularea investițiilor pot fi utilizate pentru construcții agricole și zootehnice, inclusiv modernizarea acestora, achiziționarea de mașini, utilaje, echipamente specifice și animale vii, înființarea de plantații pomicole, viticole sere, solarii șirăsadnițe precum și cheltuieli materiale necesare funcționariiunității. Pot fi acoperite cu aceste fonduri și cheltuielile necesare înființării de noi specializări/calificări, dar și programe de perfecționare a cadrelor didactice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *