Lider de sindicat despre titularizare: Vor fi candidați care vor lua note mari, dar nu vor avea ce să aleagă din lista de posturi

Peste 500 de candidați s-au înscris la concursul de titularizare din acest an, însă mulți dintre aceștia nu vor prinde post. Și asta pentru că pe unele discipline, catedrele sunt deficitare.

Liviu Axinte, liderul Ligii Sindicatelor din Învățământ Botoșani, a declarat că și anul acesta vor fi probleme în ceea ce privește încadrarea la limba și literatura română, istorie, biologie ori geografie.

Din păcate pentru colegii noștri care sunt candidați, pentru multe discipline nu sunt multe opțiuni, posturi foarte puține, sunt fracții de normă. La multe discipline vom fi în situația din anii anteriori în care candidați care vor lua note foarte mari, nu vor avea ce să aleagă din listă. Sunt discipline deficitare”, a spus Axinte.

Inspectoratul Școlar Județean a stabilit două centre de concurs pentru concursul de titularizare din acest an. Este vorba de Colegiul Național ”Mihai Eminescu” și Liceul cu Program Sportiv.

Examenul pentru accederea în învățământ are loc pe 17 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *