Angajații de la Urban Serv anunță proteste în fața Primăriei Botoșani. Oamenii se tem că vor rămâne fără locuri de muncă

Angajații societății Urban Serv se pregătesc de proteste, după ce s-a vehiculat că operatorul ar putea pierde salubrizarea orașului. Liderul de sindicat al societății Urban Serv, Cristian Sadovei, a declarat că luna aceasta va fi organizat un miting în fața Primăriei, în ziua în care se va discuta în ședința de Consiliu Local despre contractul de salubrizare. El spune că dorința unor reprezentanți din Primăria Botoșani este de a scoate activitatea de salubrizare la licitație, impunând niște condiții de dotare pe care operatorul local nu le-ar îndeplini, existând astfel temerea că licitația ar putea fi câștigată de firme din alte județe, iar societatea ar rămâne fără obiectul muncii.

Contractul de salubrizare a fost câștigat prin licitație de Urban Serv din 2007, după care a fost prelungit. Pe 31 iulie expiră contractul, acesta putând fi prelungit doar pe o perioadă de 90 de zile, după care Consiliul Local va decide dacă va da activitatea, în continuare, aceluiași operator sau o va scoate la licitație.

Ținând cont că din anul 1998 de când este înființată această societate, Primăria a primit din partea Urban Serv peste 100 miliarde lei vechi care reprezintă redevențe pentru activitățile pe care le are și profitul din societate. Anul trecut s-a reușit să ne dea 10 miliarde lei vechi, după 20 de ani, pentru achiziționarea a două utilaje pe partea de gunoi. În cazul în care Primăria Botoșani va scoate la licitație  această activitate, după cele trei luni de prelungire, și va condiționa ca acei care participă să vină cu mașini Euro 5 sau Euro 6, angajații de la Urban Serv vor rămâne fără loc de muncă și unitatea nu va putea participa, pentru că nu are dotarea necesară. Noi nu am cumpărat utilaje și, în ciuda acestui fapt, orașul nu a rămas înzăpezit și suntem printre primele locuri pe țară la curățenie”, a declarat Sadovei.

El spune că angajații nu vor facilități, ci doar ca acele sume date de societate Primăriei Botoșani să fie redirecționate pentru achiziția de utilaje.

Liderul de sindicat a cerut sprijinul și altor angajați din sistemul bugetar din Botoșani la mitingul din iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *