FOTO! Asfalt și plombări pe mai multe tronsoane de drumuri județene. A început și peticirea drumului strategic!

Lucrări de întreținere pe o porțiune din drumul strategic în vederea aducerii carosabilului la un nivel decent de viabilitate.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a efectuat o vizită de lucru pe tronsonul de drum județean DJ 282 Răuseni – Todireni, acolo unde au fost finalizate deja lucrările de plombare la cald, dar și pe tronsonul Todireni – Talpa unde lucrările de plombare la cald sunt în desfășurare.

Având în vedere faptul că sunt întârzieri în demararea lucrărilor finanțate prin fonduri europene, ne vedem nevoiți să intervenim cu lucrări provizorii, în limita posibilităților legale. Cu ocazia vizitei am constatat că intervenția unei singure echipe de lucru ar prelungi foarte mult finalizarea lucrărilor, așa încât am luat decizia de a discuta cu constructorul, pentru urgentarea acestor lucrări. Lucru care s-a și întâmplat și începând de luni, pe acel tronson de drum vor lucra două echipe”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta.

Lucrări de plombare la cald se mai desfășoară pe DJ 291 C Hilișeu Horia – Pomârla – Racovăț.

De menționat sunt și celelalte lucrări ce se desfășoară pe drumurile județene și care sunt lucrări de modernizare finanțate prin Programul National de Dezvoltare Locală, etapa  II.

Astfel, pe DJ 294 C Manoleasa – Zahoreni – Borolea va fi finalizat în această săptămână primul strat de asfalt pe toată lungimea de 7 kilometri propusă prin proiect, iar după finalizarea tuturor lucrărilor de pe acest tronson, vor fi demarate lucrările pe DJ 291 D Ibănești – Cristinești, care va fi modernizat pe o lungime de 5 km.

Nu în ultimul rând, se lucrează pe DJ 208 H Vorona- Oneaga-Pădureni, care va fi modernizat pe o lungime de 12,7 km. Lucrările ce se desfășoară la această dată reprezintă lucrări pregătitoare în vederea turnării covorului asfaltic (strat de balast, terasamente – lărgire platformă, podețe transversale).

 

2 thoughts on “FOTO! Asfalt și plombări pe mai multe tronsoane de drumuri județene. A început și peticirea drumului strategic!

  1. Domnule Birta, din 2018 ati spus ca drumul Flămânzi-Prajeni este prioritar! Azi, 11 IULIE 2019 nu se mai poate circula!!!!! Tot drumul e plin de gropi, suntem blestemati sa fim ultimii la reparatii! Vom merge cu facturile de reparatii ale masinilor la Consiliul judetean sa le platiti.
    Reparati si turnati covoare asfaltice peste tot mai putin pe acesr drum, ne duceti cu vorba!
    Vom avea si noi la sfarsitul anului ceva de spus, prin noiembrie,nu?

    1. După cum am mai spus pe acest tronson de drum nu s-a putut interveni din cauza litigiului aflat în instanță. Lucrările de asfaltare pe acest tronson de drum vor începe luni 15 iulie. Aceste lucrări constau în turnare covor asfaltic în două straturi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *