Pagube însemnate în mai multe comune din județ, în urma ploilor și vijeliilor de pe 2 iulie

Zece unități administrativ-teritoriale au fost afectate de fenomenele meteo extreme de la începutul lunii iulie. Comisiile stabilite prin ordin al prefectului au evaluat pagubele la peste 15 milioane lei. Este vorba de Ibănești, Gorbănești, Ștefănești, Mihălășeni, Dobârceni, Trușești, Ungureni, Dângeni, Ripiceni și Vlăsinești. În orașul Ștefănești, pagubele sunt de 3,2 milioane lei, în Dângeni de 4,3 milioane lei, în Dobârceni de 2,7 milioane lei, în Ungureni-2,4 milioane lei, în celelalte comune fiind vorba de sume mai mici.

În total au fost avariate 102 locuințe, cele mai multe în Dângeni,  trei blocuri de locuințe , 13 obiective socio-economice și distruse culturi agricole de pe 9.000 de hectare.

Și infrastructura rutieră a avut de suferit de pe urma intemperiilor, valoarea pagubelor ridicându-se la peste 660.000 lei. Au fost afectați 5 km tronsoane de drumuri comunale, 12,73 km tronsoane drumuri sătești și șase podețe.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a întrunit, marți, și a aprobat raportul cu privire la pagubele constate și urmează să se întocmească un proiect de Hotărâre de Guvern care va fi trimis ministerelor de resort, în vederea obținerii de sume compensatorii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *