Un tânăr a fost hirotonit preot la o biserică din județul Botoșani. Mitropolitul Teofan i-a dat binecuvântarea

IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, stiri, botosaniAbsolvenţii ciclului de licenţă de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Dumitru Stăniloae” Iaşi au depus sâmbăta aceasta, 6 iulie 2019, jurământul de credinţă faţă de Biserica Ortodoxă, de învăţătura ei şi faţă de instituţia teologică universitară. Momentul a avut loc în timpul Sfintei Liturghii, oficiată la Catedrala Mitropolitană din Iaşi de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, împreună cu Preasfinţitul Părinte Ignatie, Episcopul Huşilor, şi Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Alături de ierarhii Sinodului mitropolitan au slujit părinţii profesori ai facultăţii de teologie, dimpreună cu părintele decan Ion Vicovan, dar şi clericii absolvenţi ai promoţiei 2019. În cadrul sfintelor slujbe, diaconul Crupă Claudiu George a fost hirotonit preot de IPS Teofan, pe seama Parohiei „Sfinţii Împăraţi” Ionăşeni, judeţul Botoşani.

Totodată, cuvântul de învăţătură a fost rostit de Preasfinţitul Părinte Episcop Ignatie, arătând că un teolog trebuie să devină o harfă a Duhului.

„Un părinte duhovnicesc contemporan este cel care surprinde foarte frumos ceea ce înseamnă să fii om care îşi face răgaz pentru Domnul, să-l cunoască pe Domnul, cel care devine el însuşi, prin viaţa sa, teologie. Nu numai că eşti un teolog, şi minunat ar fi să fim teologi în sensul primar al cuvântului, aşa cum îl înţeleg părinţii Bisericii noastre. Teolog este cel care Îl vede pe Dumnezeu, nu cel care termină o facultate de teologie”, a spus acesta.

Sursa: Ziarul Lumina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *