Poliţist de la Rutieră, nepot al unui judecător, trimis în judecată pentru conducere fără permis şi corupţie

politia rutiera, amenda, sanctiuni, botosaniPoliţistul rutier Sergiu Anton, nepotul fostului judecător ieșean Dan Anton, a fost trimis în judecată de DNA. Sergiu Nicolae Anton, la data faptelor ofițer de poliție în cadrul I.P.J. Vaslui – Serviciul Rutier, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:  efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, atribuția sau însărcinarea pe care o îndeplinește o persoană ori încheierea de tranzacții financiare, utilizând informațiile obținute în virtutea funcției, atribuției sau însărcinării sale, săvârșită în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite,  conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2016 – martie 2017, inculpatul Anton Sergiu Nicolae, în calitatea menționată, a efectuat operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția sa, ce au constat în comercializarea mai multor autoturisme achiziționate anterior, în scopul revânzării.

De asemenea, inculpatul a administrat în fapt un târg auto, amenajat în municipiul Iași, prin aceea că: a efectuat activități în legătură cu promovarea, organizarea și modernizarea acestuia,  a recrutat personal pentru accesul și paza târgului,  s-a ocupat de emiterea biletelor, abonamentelor și încasarea chiriei.

În ziua de 24 februarie 2017, inculpatul Anton Sergiu Nicolae a condus două autoturisme pe drumurile publice din Iași, deși avea suspendat acest drept.”, spun procurorii.

One thought on “Poliţist de la Rutieră, nepot al unui judecător, trimis în judecată pentru conducere fără permis şi corupţie

  1. Dar ce avea voie să facă politistul ala? Sa se duca la băut non stop si sa se plângă de datorii? Au rezolvat toate probleme din tara asta cei de spui si DANA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *