Două avertizări meteo de Cod galben pentru județul Botoșani. Ce anunță meteorologii!

Meteorologii au emis, duminică, două avertizări de cod galben pentru județul Botoșani. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, în intervalul 7iulie, ora 12 – 7 iulie, ora 18 vor fi manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

În intervalul menționat, în vestul, centrul și nordul țării și local în zonele montane și submontane, instabilitatea atmosferică se va accentua și se va manifesta prin intensificări ale vântului, vijelii, averse torențiale, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

A doua avertizare este valabilă în intervalul 7 iulie, ora 18 – 08 iulie, ora 22. Fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică temporar accentuată

În intervalul menționat, manifestările de instabilitate atmosferică vor cuprinde și regiunile sudice și estice. Astfel, local și temporar, se vor semnalaintensificări ale vântului, vijelii, averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *