Deputatul Mihaela Huncă acuză că Guvernul vrea să îi transforme pe elevi în salariaţi

Deputatul Pro România Mihaela Huncă acuză Guvernul PSD- ALDE că pregătește o măsură halucinantă și  fără precedent în educație. Este vorba de acordarea unei sume de 10 lei pentru fiecare zi în care elevul merge la școală.
„PSD vrea sa le acorde elevilor vouchere in valoare de cate 10 lei pentru fiecare zi cu prezenta integrala la scoala, pentru a-i stimula sa nu mai chiuleasca. Consider că disperarea celor din Guvern a atins cote maxime încât ajung să inițieze proiecte fanteziste. De ce nu  acordă și câte 5 lei pentru temele făcute și 3 lei pentru ieșirea elevului la tablă? Lăsând gluma deoparte, situația învățământului românesc și modul pueril în care guvernul vede rezolvarea abandonului școlar sunt probleme serioase! În primul rând, prioritățile învățămîntului românesc sunt altele și, în niciun caz, a da bani direct unor copii care nu au nici cea mai mică noțiune de educație financiară„, susţine Huncă.
Parlamentarul de Botoşani consideră că măsura îi transformă pe elevi în salariaţi.
„Care e efectul pe termen lung al acestei măsuri? Reducerea abandonului școlar, la fel ca în statele Uniunii Europene implică programe complexe care cuprind investiții în infrastructura școlară,dotări,  programe de sprijin de tipul “Școala după școală”, activități de consiliere a elevilor și părinților, formarea cadrelor didactice. În niciun caz  a transforma în salariați pe elevi. Încă mă minunez, sper să fie o glumă din seria “viața bate filmul” sub conducerea PSD-ALDE în România„, a adăugat Huncă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *