Un consilier județean cere bani din fondul de rezervă al Consiliului Județean pentru comunitățile afectate de vijelia de marți: Într-o comună sunt 80 de case fără acoperiș

Consilierul județean Mirela Saucă a cerut, joi, în ședința extraordinară de Consiliu județean, alocare de fonduri pentru comunitățile afectate de fenomenele meteo de marți. Aceasta a susține că 80% din drumurile comunale din Ungureni au fost afectate, iar în comuna Dângeni aproape 80 de case nu mai au acoperiș.

Consilierul județean a mai spus că o altă comunitate afectată este cea din Ștefănești și a cerut reprezentanților Consiliului Județean să nu țină cont că aceste comune sunt conduse de primari liberali și să le ajute financiar.

”La Dângeni este o situație jalnică. Aproape 80 de case nu mai au acoperiș. Au fost ieri acolo și am văzut că centrul medico-social recent inaugurat riscă să se distrugă în totalitate, dacă nu se iau măsuri urgente. Ștefăneștiul este în aceeași situație. Rugămintea mare este de a aloca bani pentru aceste comunități, chiar dacă sunt conduse de liberali, să deblocăm bani din fondul de rezervă pentru a ajuta aceste comunități să înlăture efectele imediate ale acestei furtuni”, a spus Mirela Saucă.

Vicepreședintele Consiliului Județean, Dorin Birta, a declarat că va fi analizată această problemă din punct de vedere legal, însă, spune el, se așteaptă și fonduri de la Guvern pentru calamități.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *