Topul școlilor din județul Botoșani după mediile la Evaluarea Națională. În șapte școli mediile au fost peste 5

Șapte unități de învățământ din județul Botoșani se află în topul școlilor cu medii peste 5 la Evaluarea Națională și promovabilitate de 100%. Este vorba de Școala Gimnazială ”Gr. Antipa”,  Colegiul Național ”A.T.Laurian”, Liceul ”Dr. Mihai Ciucă” Săveni, Liceul ”Dimitrie Cantemir” Darabani, Școala Victoria Hlipiceni, Școala ”Ștefan cel Mare” Ibănești și Școala Brăești unde niciun elev nu a avut sub 5 la evaluare.

În top 10 școli după mediile la Evaluare mai sunt trei unități de învățământ, respectiv, Colegiul ”Mihai Eminescu”, Școala 7 Botoșani și Școala 17 Botoșani, cu doar un singur elev cu media sub 5 la Evaluare. În schimb, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” are cele mai multe medii de 10 la Evaluare, șase la număr, liceul botoșănean situându-se pe locul șase pe țară la numărul mediilor de 10 la evaluare.

În coda listei sunt trei unități de învățământ din județ, unde niciun elev nu a reușit să obțină medii peste 5 la evaluare. Este vorba de Școala nr.2 Negreni, Școala 3 Botoșani și Școala 3 Nichiteni. La Școala Dimitrie Pompeiu din Broscăuți 90% din candidați au medii sub 5, iar la școlile Dimăcheni, Miletin, Borolea, Școala 1 Răchiți, școlile Baranca Hudești și Băiceni, procentul elevilor cu medii sub 5 este de peste 85%, potrivit Inspectoratului Școlar Județean.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *