Un elev s-a sinucis înainte de Bac după ce a fost umilit de colegi

George Costache şi-a pus capăt zilelor duminică seară, băiatul fiind găsit spânzurat într-o pădure aflată marginea oraşului Petrila, în Hunedoara. După moartea adolescentului, o prietenă a acestuia a postat pe Facebook un mesaj în care susține că acesta a fost umilit, potrivit Gazeta de dimineață.

Tânărul îmbrăcat cu un tricou ce purta mesajul ”The walking dead” ar fi fost poreclit, potrivit mesajului, chiar Zombi. Numele era dat chiar de colegii lui de la unitatea școlară în care învăța.

Mesajul de pe tricou era pentru cei care l-au rănit

V-ați gândit vreodată, real, cum lovește bullyingul? Acel fenomen pe care toată suflarea umană îl descrie, îl recunoaște, dar foarte puțini sunt cei care fac ceva eficient pentru înlăturarea lui. Cazul sinuciderii de la Petrila, din județul Hunedoara, pare să fie rezultatul înfricoșător al unui astfel de fenomen.

Sinuciderea neașteptată, în ajunul primei probe a examenului maturității. a lui George Costache, un elev liniștit și fără probleme la vedere, a zguduit acea parte a comunității care vrea să înțeleagă astfel de evenimente tragice.

Tipic unui sistem rigid și ineficient, cazul se îndreaptă spre o închidere birocratică a speței. Un dosar care va putrezi între două coperte de carton ca fiind unul de sinucidere clasică prin spânzurare. Cui să-i pese de ce s-a întâmplat asta. De ce prin mintea unui copil de 18 ani a trecut o asemenea decizie ireversibilă? Cum spuneam, mortul nu îl mai întorci de la groapă. Întrebarea dură, pentru tine, cititorule pasiv, este câți sunt cei care se duc o dată cu tânărul în groapă? Câte conștiințe….

Mesajul pe scurt…

Tânărul, unul aparent introvertit, era cunoscut în comunitatea de la școala în care învăța, ca un elev cuminte, care studia, dar destul de ciudat. Colegii povestesc despre el ca despre un elev care avea o colegă apropiată cu care își petrecea timpul și cam atât. Se pare însă că George Costache căuta prietenii acolo unde era auzit și, probabil, înțeles. În acest context posibil a dezvoltat o relație de prietenie virtuală cu o tânără din Dej. Fata a intervenit imediat după moartea băiatului cu o postare cu un mesaj zguduitor.

”Pentru că ai fost batjocorit până n-ai mai putut îndura; ți-au zis ZOMBI. Așa că ai decis sa pui capăt, agățandu-te și lăsând în urmă, în mod ironic, un mesaj pentru cei care te-au rănit. Nici nu pot să îmi imaginez ce ai simțit, și îmi pare așa rău că în ultimul timp n-am mai fost așa apropiați. Știu că n-o să vezi niciodată asta, dar e cel mai mic lucru pe care pot să-l fac pentru tine. Să-i încurajez pe alții să fie buni cu cei din jur, ca alt suflet să nu simtă ce ai simțit tu”, scrie pe contul de socializare una dintre prietenele virtuale ale tânărului din Petrila.

Tânăra regretă în același mesaj că, în ultimul timp, comunicarea lor a fost oarecum redusă.

”De aceea vreau să vă rog și să vă încurajez să fiți buni și plini de compasiune și de dragoste față de cei din jurul vostru, pentru ca niciodată nu știți prin ce trec și ce simt ei.
Nu se merită să faci un om sa sufere, să-l rănești. Pentru că oamenii sunt printre cele mai frumoase lucruri din lumea aceasta. Și nici un suflet nu merită să sufere atât de mult încât să își dorească să își ia viața”, mai scrie fata.

Polițiștii fac cercetări

În paralel, polițiștii de la Petrila fac cercetări. Potrivit comandantului de aici, Cristian Tatra, nu există indicii de comitere a vreunei fapte penale. Situație în care sinuciderea este o teorie valabilă. Detaliul care va sprijini concluzia finală este și ”clasica” autopsie.

Alte detalii legate de cauze, motive, scopuri, obiective nu pot fi  furnizate, cercetările fiind în curs. La fel de clasic și acest detaliu.

George Costache era absolevent al profilului Uman, de la Grupul Școlar Constantin Brâncuși din Petrila. Elevul absolvise clasa a XII-a cu o medie de peste 9. Tânărul a fost găsit, duminică seara, spânzurat de o cracă a unui copac aflat într-o pădurice la marginea localității. George Costache și-a petrecut ziua de duminică cu familia fără a da vreun semn că are astfel de intenții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *