Zeci de absențe la proba scrisă la Limba și literatura română a examenului de Bacalaureat. Vezi care au fost subiectele!

examen, bacalaureat, stiri, botosaniZeci de candidați au spus ”pas” Bacalaureatului și nu s-au mai prezentat la proba scrisă la Limba și literatura română.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean, la această probă erau înscriși 2676 de candidați, însă s-au prezentat 2593, alți 83 fiind absenți. Prezența la această probă a fost de 96,9%, însă nu au fost candidați eliminați.

Subiectele de la examenul de Limba și literatura română de la Bacalaureat sunt diferite, în funcție de profilul liceului absolvit și de filiera acestuia. Astfel, absolvenții liceelor teoretice, profilul Real, precum și cei care au terminat licee tehnologice și liceele vocaționale (cu excepția celor de profilul pedagogic) au avut astăzi de conceput un eseu referitor la un text poetic aparținând autorilor George Bacovia sau Lucian Blaga.

Pentru absolvenții profilului Umanist și pentru cei de profilul Pedagogic, subiectele de la Limba și literatura română au avut ca cerință realizarea eseului referitor la un text poetic aparținând autorilor Tudor Arghezi sau Ion Barbu.

La Subiectul al II-lea, candidații la Bacalaureat au avut de argumentat perspectiva narativă dintr-un text de Mihail Sadoveanu.

Un alt subiect a avut ca cerință realizarea unui text argumentativ despre importanța pregătirii înaintea susținerii unui discurs.

Subiectul I punctul A a cuprins 5 cerințe, formulate pe baza unui fragment la prima vedere din “Amintiri de la Junimea din Iași”, de George Panu.

Ministerul Educației a anunțat că 136.087 de absolvenți de liceu din toate promoțiile s-au înscris la examenele scrise de la BAC: 116.316 candidați din promoția curentă și 19.771 din promoțiile anterioare.

Examenul la Limba și literatura română este prima probă scrisă din cadrul Bacalaureatului 2019. Absolvenții de liceu continuă BAC-ul cu proba la Limba și literatura maternă pe 2 iulie, proba obligatorie a profilului (Istorie sau Matematică) pe 3 iulie și proba la alegere a profilului și specializării pe 4 iulie. Rezultatele obținute de absolvenții de liceu la Bacalaureat 2019 vor fi afișate pe 8 iulie 2019 și, în aceeași zi, cei nemulțumiți de note pot să depună contestații, potrivit Edupeedu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *