Deputatul Pro România, Mihaela Huncă: Așteptăm la 1 septembrie majorarea punctului de pensie

Parlamentarii Pro România au votat pentru Legea pensiilor, după ce ministrul Finanțelor și ministrul Muncii au dat asigurări că sunt bani în buget pentru majorarea veniturilor persoanelor de grupa a III-a.

Am votat pentru Legea pensiilor numai după ce miniștrii Muncii și Finanțelor au dat asigurări oficiale că există banii necesari aplicării acestei legi. În caz contrar, președintele Victor Ponta, în plenul ședinței Camerei Deputaților, le-a adus aminte acestora că dacă nu există bani, atunci vor răspunde penal în baza art.8 din Legea 115 din 1999. Am făcut acest lucru pentru că nu este normal ca părinții și bunicii noștri după o viață de muncă să fie mințiți. Așteptăm la 1 septembrie majorarea punctului de pensie”, a declarat deputatul Pro România.

În altă ordine de idei, Mihaela Huncă a anunțat că Pro România susține realizarea investițiilor în învățământul universitar, respectiv  investițiile privind spațiile de învățământ,  spațiile de cazare, cantină, baze sportive și centre de practică. De asemenea, Pro România susține mobilitatea internațională a studenților, precum și suplimentarea fondului din veniturile proprii ale universităților pentru bursele studenților.

Aceste probleme au fost discutate de o delegație de parlamentari Pro România, din care a făcut parte și deputatul botoșănean, cu președintele Alianței Naționale a Organizațiilor Studențești din România (ANOSR), Marius Deaconu.

Am considerat, de asemenea, că o creștere a procentului de reprezentare a studenților în toate structurile de conducere a universităților pot conduce la eficiența activității universităților  din România”, a spus Mihaela Huncă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *