Plângere pentru abuz în funcție împotriva directorului DSPSA, depusă la Consiliul Local Botoșani

Directorul Direcției Servicii Publice, Sport și Agrement, Eugen Țurcanu, este acuzat de comportament abuziv chiar de către un angajat al instituției. Stelu Iacobiță a formulat o plângere împotriva acestuia, pe care a depus-o la Consiliul Local, prin care susține că directorul DSPSA are un comportament abuziv, constând într-un vocabular jignitor, injurii la adresa sa și a colegilor, insulte și acuzații nefondate.

Iacobiță spune că este calificat în meseria de lăcătuș, însă de când a început să-și spună nemulțumirile în fața directorului DSPSA, a fost pus să presteze activități care nu țin de calificarea sa, respectiv la măturat la stadion, curățat gunoaiele din coșurile de gunoi, spălat și curățat toaletele din incinta stadionului.

Mai mult, angajatul se plânge că a fost trimis în fața Comisiei de disciplină și sancționat cu 5% din salariu, pe o lună, el fiind găsit vinovat de defecțiunea unui utilaj de deszăpezit (ATV). Stelu Iacobiță mai spune că a fost agresat și de seful serviciului baze sportive și agrement chiar pe stadion, în prezența unor colegi de-ai săi.

Domnul Eugen Țurcanu abuzează de funcție, mă penalizează pe nedrept. Una din penalizări am contestat-o prin proces. Mă penalizează pentru că am avut curajul să chem Inspectoratul Teritorial de Muncă și au găsit nereguli, mă penalizează pentru că tot timpul le cer drepturile. Am fost angajat ca lăcătuș la Parcul Cornișa, iar de acolo m-au mutat pe nedrept invocâd faptul că aș fi furat, mi-au adus o învinuire pe nedrept și m-au mutat la stadion unde m-au pus să mătur, strâng gunoaie și spălat WC-uri, la care eu m-am împotrivit”, susține angajatul.

El a cerut consilierilor locali constituirea unei comisii care să verifice cele semnalate de el.

2 thoughts on “Plângere pentru abuz în funcție împotriva directorului DSPSA, depusă la Consiliul Local Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *