Problema căii de rulare a tramvaielor din municipiul Botoșani poate fi rezolvată doar prin proiectul cu fonduri europene

tramvai deraiat capatul 1- BotosaniPrimarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur,  a declarat că problema căii de rulare a tramvaielor din municipiul Botoșani poate fi rezolvată doar prin proiectul cu fonduri europene, care este așteptat de câțiva ani să fie implementat. Edilul a declarat că tot ceea ce a ținut de Primăria Botoșani s-a făcut și că se așteaptă cheltuirea banilor europeni, însă se întârzie semnarea contractului.

Flutur susține că tot acest blocaj se datorează ”incapacității guvernului de a gestiona fondurile europene”. Declarația a fost făcută după ce a fost întrebat cum poate fi rezolvată problema transportului public cu tramvaiul, având în vedere incidentele frecvente din trafic cu tramvaie sărite de pe șine.

Am găsit această oportunitate de a ne finanța prin fonduri europe și din 2014 de când e noul exercițiu financiar și suntem în 2019, de cinci ani tot așteptăm să cheltuim banii europeni. Încurcătura nu este la noi , noi ne-am pus la punct așa cum au dorit ei. Au trecut cinci ani din acest exercițiu finaciar și nu am reușit să cheltuim niciun ban european decât pe niște proiecte mici. Nu mai este vina nicio secundă a primarului din Botoșani sau a altui primar din țară, ci este vina incapacității guvernului de a gestiona fondurile europene. Aceștia bani există și o dată și o dată vom reuși să facem această investiție, singura de mare amploare care a rămas în municipiu. Stăm și așteptăpm să vină și la noi cineva să semneze contractul de finanțare și să dăm drumul la licitație”, a spus Flutur.

Primarul municipiului a declarat totodată cu autobuze nu pot fi închiriate decât pe perioada derulării lucrării la infrastructura de rulare a tramvaielor.

Vrem să închiriem autobuze pe perioada desfășurării lucrării. Faptul că nu au început aceste lucrări, nu-mi permit să închiriez, pentru că ce facem cu angajații care lucrează la Eltrans. Investițiile în municipiul Bootoșani, cele mai mari , în proporție de 80-90%  au fost făcute din fonduri europene, din programe naționale și din împrumuturi atunci când a fost interes pentru investiții în municipiul Botoșani.  Noi nu avem nicio posibilitate să achiziționăm pentru că noi avem 16 milioane lei pentru tot ce înseamnă investiții în Botoșani în 2019, deci aproape 4 mil euro, și dacă am folosi toți banii pe care îi avem pentru investiții am putea să cumpărăm un tramvai jumătate”, a mai spus edilul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *