Veste proastă pentru toți șoferii. Prețurile RCA se măresc din nou

Din cauza creșterii prețurilor serviciilor la service-uri, companiile de asigurări vor să majoreze si RCA-ul. Astfel, polițele asigurărilor obligatorii s-ar putea scumpi, din nou.

Totul este pus pe seama creșterii prețurilor practicate de service-urile din România. Acestea au depășit plafonul alocat de companiile de asigurări pentru reparații, astfel că cel mai probabil prețurile RCA vor crește.

„Rata daunelor la RCA a crescut în trimestrul I 2019, până la 122,51% faţă de 97,27% în trimestrul I din 2017, conform Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Mădălin Roşu, preşedintele BAAR, identifică printre cauzele acestei majorări valoarea mărită a unor reparaţii din service-urile auto, iar ca soluţie eventuale modificări legislative pe care ASF le-ar putea face pentru a stopa trendul general de creştere a daunelor pe auto. Efectele unei daunalităţi ridicate pot fi: fie majorarea tarifelor RCA (cu 20%, în condiţiile actuale), fie retragerea sau falimentul unor asigurători din piaţa RCA”, anunță romaniatv.net, citat de evz.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *