PSD Botoșani sărbătorește Ziua Drapelului Național

Simbol al unității și identității românești, drapelul național este sărbătorit în fiecare an la 26 iunie. Această dată a fost aleasă în amintirea zilei în care tricolorul roșu, galben și albastru a fost adoptat ca simbol al națiunii române, în timpul Revoluției de la 1848.

PSD Botoșani marchează în fiecare an această zi, organizând acțiuni stradale prin care dorește să angreneze societatea civilă și să trezească spiritul naționalist al comunității botoșănene. Astfel, într-o acțiune comună, organizațiile de femei și tineret au împărțit stegulețe cu tricolorul, inscripționate cu mesaje simbolice.

«Ziua drapelului este un prilej de bucurie și mândrie pentru fiecare dintre noi. Este o zi în care lăsăm deoparte divergențele și ne concentrăm atenția către unul dintre cele mai importante simboluri ale românilor, tricolorul. Ne face o deosebită plăcere să fim alături de botoșăneni an de an, prin acțiuni simple dar menite să aducă un omagiu drapelului național precum și un spirit de unitate civică.» A declarat președintele OFSD, Mioara Jurgiu.

La acțiune au participat și viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, directorul Urban Serv, Bogdan Buhăianu, precum și consilieri județeni și locali.

«Tricolorul reprezintă steagul național al tuturor românilor. Ideea de unitate, de spirit naționalist există în mintea și inima românilor. Credem în ideea de Europă unită, o Europă unită în diversitate, facem parte din ea, dar prețuim și cinstim simbolurile naționale.» A declarat viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *