Un medic și un farmacist din Botoșani, acuzați de obținere ilegală de fonduri

Parchetul Botosani, stiri, botosaniFostul medic de familie din comuna Drăgușeni, Beatrice Irimia, și farmacista din aceeași comună, Raluca Andronic, ce au fraudat bugetul Casei Județene de Asigurări de Sănătate cu peste 840.000 de lei, au fost trimite în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani.

Procurorii au inculpat în acest dosar și firmele administrate de Irimia și Andronic, respectiv Happy Med Center Drăgușeni SRL și,  respectiv, Mandy Farmvit SRL.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2016-2017, medicul de familie, de 44 de ani, a prescris şi eliberat în fals reţete medicale compensate pentru pacienţii de pe listele sale, reţete care au fost ulterior folosite de Raluca Andronic, de 29 de ani, administrator la o unitate farmaceutică,  la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani pentru obţinerea ilegală a sumelor compensate de la bugetul de stat.

De asemenea, în baza unor documente justificative false, aceasta a solicitat la Casa de Asigurări de Sănătate şi a decontat ilegal servicii medicale neprestate în mod real către pacienţi.

Totodată, în sarcina administratorului s-a reţinut faptul că în aceeaşi perioadă, a solicitat decontarea reţetelor medicale compensate, prescrise şi eliberate în fals de către medicul de familie, consemnând fictiv pe reţete cu privire la eliberarea medicamentelor.

Pentru a justifica la Casa de Asigurări de Sănătate Botoşani eliberarea medicamentelor aferente reţetelor false, femeia de 29 de ani a consemnat în fals că a fost  împuternicită de către titularii de reţete, precedând în acest mod în cazul a 333 reţete emise în anul 2016 şi 470 reţete medicale emise în anul 2017.

Dosarul a ajuns la Tribunalul Botoșani, acolo unde medicul și farmacistul, dar și firmele acestora vor fi judecați sub aspectul comiterii infracţiunilor de obţinerea ilegală de fonduri şi fals intelectualpentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com