Stații de încărcare pentru mașini electrice în municipiul Botoșani. În ce zone ar urma să fie amplasate!

Foto Economic Zoom

Consilierii locali vor dezbate în ședința din luna iunie un proiect de hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici în vederea accesării de fonduri prin Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic, respectiv stații de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Inițiativa privind acest proiect aparține viceprimarului municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care susține că vehiculele electrice și electrice hibrid reprezintă viitorul în materie de transport individual și că de la an la an crește numărul acestor autoturisme.

Fondurile pentru realizarea acestora stații sunt asigurate prin Administrația Fondului pentru Mediu iar finanțarea se acordă în procent de maximum 90% din cheltuielile eligibile și în limita sumelor maxime ce pot fi acordate pentru fiecare solicitant.

În municipiul Botoșani ar urma să funcționeze șapte astfel de stații de încărcare pentru mașini electrice, care vor fi amplasate la Cornișa, Sala Polivalentă, Centrul Istoric, strada Primăverii, zona Primăriei.

Noi aprobăm indicatorii pentru a depune proiectul, care are o valoare de 1,2 milioane lei. Sunt stații de încărcare rapide, care permit încărcarea mașinilor în aproximativ 40 minute la un nivel al bateriei de 80%. Suntem eligibili și nu este vreun motiv să nu fie aprobat proiectul”, a declarat Cosmin Andrei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *