Cel mai bun 11 din istoria fotbalului

cel mai bun 11 din istorie

Fiecare microbist are o serie de jucători favoriți. De regulă, cei mai în vârstă au tendința de a-i desemna pe anumiți veterani, în timp ce tinerii îi aleg de cele mai multe ori pe fotbaliștii pe care i-au văzut la treabă. La fel de adevărat este că mulți pasionați vor recunoaște faptul că este foarte greu să faci un prim 11, pentru că valorile sunt apropiate și greu de comparat, mai ales dacă comparăm jucători din diverse epoci.

Totuși, unul dintre specialiștii din cadrul comunității pariorilor din România a publicat cel mai bun 11 din istoria fotbalului (din punctul său de vedere) în rubrica de opinii. Interesant este că acesta a reușit să ajungă la o formulă care cu greu poate fi schimbată. Să vedem ce a ales acesta:

cel mai bun 11 din istorie

Portar: Lev Yashin – Este singurul portar din istorie care a câștigat Balonul de Aur, lucru care s-a întâmplat în 1963. Cel poreclit păianjenul negru a revoluționat postul de portar, având un stil de joc agresiv și o contribuție decisivă în ceea ce privește organizarea defensivei. Yashin e evoluat pentru reprezentativa URSS la Cupele Mondiale desfășurate între anii 1958 și 1970. Este portarul care a apărat peste 150 de penaltiuri, deținând recordul în acest sens conform statisticilor FIFA.

Fundaș stânga: Roberto Carlos – Nu are nevoie de prea multe prezentări. Pur și simplu este greu să desemnăm un fundaș stânga mai bun decât brazilianul care a făcut istorie la Real Madrid.

Fundaș dreapta: Javier Zanetti – Nu degeaba ocupă fostul căpitan al Argentinei și al Interului din Milano locul 7 în clasamentul all-time al numărului de meciuri disputate: 1114 partide a jucat Zanetti, care evoluat pe toate posturile din apărare și de la mijlocul terenului de-a lungul impresionantei sale cariere.

cel mai bun 11 din istorie

Fundași centrali: Franco Baresi și Paolo Maldini – Acești jucători au făcut cuplu atât în defensiva AC Milanului, cât și în defensiva Italiei. Baresi a evoluat între anii 1977 și 1997, în timp ce Maldini între 1985 și 2009. AC Milan a câștigat Liga Campionilor de 3 ori avându-i pe cei doi legendari fundași centrali în teren. Din respect pentru jucători, conducătorii clubului au decis ca tricourile lor, cu numerele 6, respectiv 3, să fie retrase definitiv după ce aceștia și-au agățat ghetele în cui.

Mijlocași centrali: Pele și Maradona – Cei doi nu puteau să lipsească din cea mai bună echipă din istorie. Deși este greu să joci cu doi decari, aceștia au fost considerați ca fiind cei mai buni doi jucători din istorie până când Messi și Cristiano Ronaldo au început să dea peste cap toate statisticile. Considerăm că cele două legende vii ale fotbalului nu au nevoie de nici o prezentare.

Mijlocaș stânga: Ronaldinho – Magicianul care a rămas cunoscut pentru că practica fotbalul cu zâmbetul pe buze este apreciat de foarte mulți iubitorii ai sportului. Jucătorul care a făcut istorie în tricoul Barcelonei s-a remarcat în special pentru trucurile sale, care mai de care mai ingenioase și ieșite din comun, dar și prin execuțiile cu totul deosebite, fie că vorbim de pase cu fentă, de șuturi de la distanță sau de lovituri libere.

Mijlocaș dreapta: Lionel Messi – La începutul carierei sale, Messi a evoluat ca extremă dreapta. Ulterior, după ce Ronaldinho a dispărut de la Barca, argentinianul a fost mutat în spre centrul terenului. La fel ca și următorul jucător de pe listă, Messi a câștigat de 5 ori Balonul de Aur.

Atacanți: Cristiano Ronaldo și Ronaldo – Întreaga planetă îl cunoaște pe Cristiano, care încă nu a încetat să ne surprindă, dar și pe așa-zisul „adevăratul Ronaldo”, brazilianul care a evoluat la echipe precum Inter, Barcelona, Real Madrid și AC Milan, printre altele. Foarte multă lume era de părere că Ronaldo Nazario a fost mai bun decât Cristiano, însă după ce portughezul a câștigat de 5 ori Liga Campionilor, multe păreri s-au schimbat.

Ei bine, aveți sugestii cu privire la schimbarea acestui prim 11 ideal al tuturor timpurilor?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *