Efectele ploii torențiale de duminică, în municipiul Botoșani: Copaci doborâți de vânt, străzi împietruite afectate de viituri ori surpate lângă căminele de canalizare

Copaci doborâți de vânt, străzi împietruite afectate de viituri ori surpate lângă căminele de canalizare: acestea au fost problemele apărute în municipiul Botoșani, în urma precipitațiilor abundente de duminică.

Viceprimarul municipiului Botoșani, Marian Murariu, a declarat că mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, total sau parțial, pe strada Adrian Adamiu, Zona Industrailă, dar și în zona Casei Corpului Didactic cu Tribunalul.

În zona cimitirului din zona industrială sunt mai mulți copaci rupți și lângă sediul Poliției Rutiere. În zona industrială vântul a fost mai puternic și a bătut și gheața. În zona Casei Corpului Didactic, crengi de dimensiuni mai mari au fost  rupte și înlăturate de pe carosabil. De asemenea, mai multe străzi împietruite au fost afectate de viiturile puternice. Am avut o problema mai mare și în față la Modern Calor. Este una din zonele cele mai sensibile, canalizarea de acolo nu mai face față, iar mașinile care trec pe acolo riscă să rămână blocate. S-au constatat mai multe probleme la rețelele de canalizare care nu au făcut față debitului mare de apă și s-au produs mai multe surpări, însă aici responsabilitatea refacerii este la Nova Apaserv”, a declarat viceprimarul Murariu.

Reprezentanții Direcția Edilitare și cei de la Situații Urgență din cadrul Primăriei urmează să facă un inventar al tuturor străzilor afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *