FOTO! A bătut gheața, sâmbătă, într-o localitate din județul Botoșani

Foto: facebook

O grindină de mici dimensiuni a lovit o localitate din judeţul Botoşani. Sâmbătă după-amiază, a plouat cu gheață în localitatea Vf. Câmpului.

Potrivit primarului comunei, Maria Huțu,  spune că ploaia cu gheaţa a durat câteva minute bune, iar pagubele sunt mici. Ea a mers în teren pentru a vedea efectele grindinei.

Grindina a lovit pe fondul unui Cod portocaliu de fenomene meteo periculoase.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis în sâmbătă dimineaţă avertizări meteorologice de tip Cod portocaliu și Cod galben, referitoare la manifestări de instabilitate atmosferică ce vor afecta şi judeţul Botoşani.
Astfel, între orele 15:00 şi 23:00, în județele Suceava, Botoșani, Neamț și în zona de munte a județelor Bistrița-Năsăud și Maramureș se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată. Vor fi averse torențiale, intensificări ale vântului, vijelii,  grindină și frecvente descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 35…40 l/mp și izolat 50…60 l/mp.
În intervalul 23 iunie, ora 3:00- 24 iunie, ora 15:00, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *