Povestea româncei cu cea mai uşoară viaţă din lume: are 40 de ani, o avere de 700 de milioane de euro şi locuieşte pe o insulă

Cea mai bogată femeie din România, unica fiică a generalului Ştefan Guşă, fost şef al Marelui Stat Major al Armatei şi personaj-cheie în evenimentele din decembrie 1989, are o avere de circa 700 de milioane de euro, potrivit estimărilor Forbes.

Veronica Guşă de Drăgan a absolvit cursurile Facultăţii de Drept şi a început să lucreze la 22 de ani. Ea s-a căsătorit în 1995 cu Iosif Constantin Drăgan, care avea la acea vreme 78 ani, unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din România, cel care a înfiinţat grupul Butan Gas. În 2001, omul de afaceri decide să cedeze conducerea operaţiunilor grupului către soţia sa, Veronica Guşă, care a ocupat de atunci funcţia de preşedinte executiv al ButanGas.

După decesul soţului ei, în 2008, Veronica Guşă de Drăgan a devenit cea mai bogată femeie din România, fiind unicul acţionar al grupului de firme şi având de administrat o avere de aproximativ 1,5 miliarde de dolari, estimată în prezent la jumătate din valoare, potrivit Forbes. Înainte de a muri miliardarul a întemeiat Fundaţia Europeană Dragan, care şi-a deschis filiale în mai multe oraşe din Europa. În România însă nu a putut face acest lucru decât după 1989. Atunci a deschis o şcoală de afaceri şi o universitate cu sedii la Lugoj, oraşul său natal, şi la Braşov. De asemenea, Iosif Constantin Drăgan a finanţat şi crearea celebrului basorelief care-l înfăţişează pe regele dac Decebal, aflat pe malul stâncos al Dunării, aproape de Orşova, potrivit Dc News.

La un an de la decesul soţului, ea a decis să mute tot businessul de familie într-o nouă structură, denumită Veroniki Holding SpA. Astfel, pe lângă Butan Gas (grup industrial cu activităţi în Italia, Albania, Serbia, Grecia, Bulgaria şi România şi o cifră de afaceri a Butan Gas România estimată la circa 70 de mil. de euro), din grup face parte acum şi Romconstruct Top, companie achiziţionată pentru dezvoltarea unui parc eolian în Siliştea, Constanţa.

Proiectul implementat acolo în urma unei investiţii de circa 44 de milioane de euro ocupă o suprafaţă de 41 de hectare şi a fost finalizat în 2011. Veronica Guşă de Drăgan locuieşte în prezent în Palma de Mallorca (Spania) alături de cei patru copii şi conduce o maşina hibrid de lux.

Recent, după un proces care a durat circa zece ani de zile, un anume Mike Fink a reuşit să-i convingă pe judecătorii spanioli că este fiul lui Constantin Drăgan, astfel Veronica Guşă de Drăgan urmează să împartă imperiul financiar moştenit de la soţul acesteia şi să-i dea nu mai puţin de 150 de milioane de euro fiului vitreg, potrivit sursei citate mai sus.

Sursa: Businessmagazin.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *