Consiliul Județean alocă bani din bugetul propriu pentru drumul strategic

drum cu gropi la BotosaniConsilierii județeni vor  dezbate în ședința din 27 iunie un proiect prin care se alocă bani din bugetul județului pentru completarea sumei alocate de Uniunea Uropeană pentru drumul strategic. Este vorba de acea sumă suplimentară reieșită dintr-o nouă evaluare a lucrări, respectiv 45 milioane lei.

În aceste condiții, valoarea totală a proiectului se ridică la peste 355 milioane lei. Proiectul este implementat în parteneriat de Consiliul Județean Botoșani, Consiliul Județean Iași și 15 comune

Investiția prevede modernizarea a 106 km de drumuri județene, reabilitarea a nouă poduri existente și construirea a trei poduri noi și amenajarea a cinci treceri de cale ferată.

La prima licitație care a avut loc în luna martie, nu s-a înscris nicio firmă din cauza sumei mici alocate pentru investiție.

Nemulțumirile botoșănenilor față de starea drumurilor județene dau în clocot. Ei au anunțat un nou protest pentru 5 iulie.

One thought on “Consiliul Județean alocă bani din bugetul propriu pentru drumul strategic

  1. La Prajeni, e mult mult mai rau drumul. S-a intervenit in preajma alegerilor la fundatie, apoi utilajele si muncitori sau evaporat.
    Multumim, domnule Birta, asta inseamna prioritate in opinia dumneavoastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *