Valeriu Iftime, demersuri la CNI pentru un stadion nou: 15 milioane de euro, cochet, închis, cu rezonanţă!

stadion municipal, stiri, botosaniProiectele privind construirea noilor arene în fotbalul românesc continuă să apară, iar cel mai recent caz este cel al lui FC Botosani, formaţie din Liga I, care îşi propune o nouă arenă în viitorul apropiat.
Prezent în cadrul emisiunii ProSport Live, Valeriu Iftime, finanţatorul celor de la FC Botoşani, a dezvăluit că există intenţia de a se construi o arenă nouă pentru formaţia din Moldova şi se aşteaptă răspunsuri atât de la Primărie, cât şi de la Compania Naţională de Investiţii.
„Mă chinui de patru ani să explic primarului să facem un studiu de fezabilitate şi să căutăm finanţări CNI sau private. Eu am făcut un studiu de fezabilitate personal, pe FC Botoşani, dar el trebuie să fie preluat de Primărie ca după aceea să se caute finanţări. Există o locaţie interesantă în Botoşani pentru că e în mijlocul oraşului şi vrem să înfrumuseţăm zona de acolo. Acum au pus nişte bani pentru noul studiu făcut de Primărie şi se va căuta finanţare”, a declarat Iftime, la ProSport Live.
Ulterior, patronul formaţiei care a încheiat sezonul trecut de Liga I 8 a oferit şi detalii legate de capacitatea noii arene, suma totală a cheltuielilor, dar şi modelul din care s-a inspirat: „Am avut o întrevedere acum două săptămâni la CNI şi există un interes foarte mare pentru a finanţa arene sportive. Cred că vreo 15 milioane de euro va costa, cu 8.000 de locuri. Cochet, închis, cu rezonanţă, ca să se simtă omul bine. Stadionul de la Petrolul este extraordinar şi cel de la Cluj, şi cel Naţional. Proiectul nostru are ceva dintr-un stadion englezesc pentru că el se face în etape. Eu având nişte investiţii deja în gazon şi nocturnă, proiectul se face în etape (tribuna 1, tribuna 2) şi el va fi acoperit 100%. Cel mai important e să dai condiţii oamenilor, să ai o rezonanţă, să poată cânta şi să le creezi o altă plăcere în afară de cea a golului”, a mai declarat Valeriu Iftime.
În prezent, echipa lui Iftime îşi desfăşoară meciurile de pe teren propriu pe Stadionul Municipal din Botoşani, care are o capacitate de 7.782 de locuri, toate pe scaune, pistă de atletism şi gard de protecţie la terenul de fotbal.
Sursa: ProSport

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *