Centrul de plasament Prietenia se închide. Direcția pentru Protecția Copilului achiziționează apartamente, iar clădirea va avea o altă funcționalitate

Centrul "Prietenia"Centrul de plasament Prietenia, care aparține Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, se va închide în cel mai scurt timp, cele 50 de fete care sunt instituționalizate urmând să fie cazate în apartamente.

Doina Nacu, directorul DGASPC Botoșani, a declarat că s-a primit buget în acest an din partea Consiliului județean pentru achiziția a patru apartamente cu patru camere, unde vor fi mutate fetele.

”Centrul de la Prietenia se va restructura, iar copiii vor pleca în apartamente sociale. Anul acesta vom achiziționa patru apartamente în municipiul Botoșani, la anul avem speranțe pentru a mai cumpăra încă două pentru a asigura locuri tutor beneficiarilor, 50 de fete care sunt în centru. Avem 10 miliarde lei vechi pentru aceste achiziții”, a declarat Doina Nacu, directorul DGASPC Botoșani.

Ea spune că deocamdată nu se știe ce destinație va avea clădirea, ci doar că în curtea unității se va face o locuință protejată pentru victimele violenței domestice, precum și un centru de tranzit pentru tinerii care ies din sistem și care sunt în căutarea unui loc de muncă.

La rândul său, viceprimarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, vine cu o propunere prin care clădirea respectivă să fie dată municipalității pentru înființarea unui cămin de bătrâni.

DGASPC trebuie să închidă centrale de plasament până la 31 decembrie 2020.  Trei centre sunt în această situație: prietenia, centrul de la Trușești și Centrul de plasament de la Pomârla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *