Răzvan Rotaru: „Flutur și directorul Eltrans trebuie să oprească circulația tramvaielor și să intervină de urgență pentru modernizarea șinelor. Nu trebuie pusă în pericol siguranța botoșănenilor!”

deputat razvan rotaru- botosaniDeputatul social-democrat botoșănean a solicitat astăzi primarului municipiului Botoșani și directorului Eltrans să rezolve problemele care au apărut la calea de rulare a tramvaielor, care au condus la mai multe deraieri în ultima perioadă.

Cătălin Flutur trebuie să oprească circulația tramvaielor și să intervină de urgență pentru modernizarea șinelor. Nu trebuie pusă în pericol siguranța botoșănenilor! Încă din mandatul lui Ovidiu Portariuc este realizat și aprobat un proiect unitar de mobilitate urbană pentru modernizarea infrastructurii rutiere în Botoșani, însă nici acum nu a fost pus în practică. De asemenea, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat 15 milioane de euro fonduri europene, municipiului Botoșani pentru achiziția a 9 garnituri de tramvai noi cu o lungime de 18 metri fiecare. Însă dacă nu se rezolvă problemele la calea de rulare, riscul crescut de accidente va rămâne în continuare”, a declarat Răzvan Rotaru.

Deputatul social-democrat botoșănean consideră că actualul primar trebuie să lase politica deoparte și să se ocupe de problemele reale ale municipiului Botoșani. „Nu voi permite niciunui politican să pună înaintea siguranței botoșănenilor, interesele sale electorale. Primarul Flutur avea obligația să oprească circulația tramvaielor, având în vedere că știa problemele care au apărut la șine. Este inconștiență să nu informezi cetățenii cu privire la riscul de a deraia vagoanele, așa cum s-a întâmplat de mai multe ori în ultimile luni. Nu putem aștepta să se întâmple o nenorocire și apoi să intervenim. Este inadmisibil acest comportament al primarului Flutur și al conducerii Eltrans numită politic de liberali”, a subliniat deputatul PSD.

Sursa: comunicat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *