Un conac din județul Botoșani, abandonat de aproape 30 de ani, va fi reabilitat

conac Stefanesti- botosaniUn fost conac boieresc din județul Botoșani, care a fost abandonat de aproape 30 de ani, va fi reabilitat. Conacul se afă în proprietatea Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași și a funcționat, după Revoluție, ca Stațiune de Cercetare Științifică și Practică Studentească „Vasile Bacauanu” în localitatea Ștefănești.

Acum, conducerea universității vrea să reabiliteze conacul și să înființeze o livadă de pomi fructiferi pe terenul din jurul imobilului.

„Chiar zilele trecute am fost la fata locului. E o proprietate aparte a Universitatii noastre. Vom trece la igienizarea si indepartarea vegetatiei, respectiv la imprejmuirea sa. Pe de alta parte, imobilul de patrimoniu aflat acolo va fi expertizat si vom intocmi un proiect bine pus la punct pentru a demara reabilitarea si restaurarea cladirii. Urmeaza ca pe terenul de la Stefanesti sa plantam o superba livada de pomi fructiferi. Va fi un loc de exceptie, o atractie atat pentru studentii, cercetatorii sau invitatii nostri”, a declarat, pentru Bzi.ro, Tudorel Toader.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *