Botoșăneanul care a ucis un cetățean italian adus, din nou, în fața magistraților. Instanța a luat decizia!

Parchetul Botosani, stiri, botosaniUn tânăr de 21 de ani, din județul Botoșani, care a ucis un cetățean italian, a ajuns, vineri, în fața magistraților, unde a fost discutată propunerea procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani de prelungire a mandatului de arestare preventivă emis pe numele său.

Vlad Andrei Rotaru, din Ungureni, a omorât, la sfârșitul lunii mai, un cetățean italian în vârstă de 76 de ani cu care a avut un conflict spontan, pe fondul unor sume de bani pe care acesta din urmă nu i le-ar fi dat pentru o muncă prestată.

Botoșăneanul s-a întâlnit pe un drum din comuna Ungureni cu victima sa și, fără a se controla, deși știa că tocmai a fost condamnat pentru acte de violență, l-a lovit cu pumnii și picioarele pe italian. Victima a murit câteva ore mai târziu la spital. Tânărul a fost arestat preventiv, iar vineri magistrații Tribunalului Botoșani au prelungit măsura arestului preventiv pentru încă 30 de zile pentru lovituri cauzatoare de moarte.

Interesant este că fapta lui Vlad Andrei Rotaru a fost săvârșită la doar o lună după ce tânărul din Botoșani primise o condamnare de trei ani cu suspendare pentru o tâlhărie calificată. Pe 23 aprilie 2019, agresorul primise o condamnare de trei ani de închisoare cu suspendare de la Judecătoria Cornetu, după ce, împreună cu un prieten de-al său, un alt botoșănean, de 20 de ani, a tâlhărit o femeie din județul Ilfov.

Vlad Andrei Rotaru se afla în perioada de supraveghere impusă de instața din Ilfov. El era obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probațiune sau organizat în colaborare cu instituții din comunitate. „Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 120 de zile în cadrul uneia dintre următoarele două instituții: Primăria Ungureni sau Primăria Săveni”, au spus judecătorii.

Tânărul din Botoșani care a ucis un cetățean italian, arestat preventiv. Vezi cine este individul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *