Inundațiile au făcut ravagii în județul Botoșani. Vezi ce pagube sunt și localitățile cele mai afectate!

Inundaţiile din ultimele săptămâni au creat pagube de aproape 10 milioane de lei în judeţul Botoşani, relevă un raport făcut la solicitarea Instituţiei Prefectului. Potrivit acestuia, cele mai mari pagube au fost înregistrate la infrastructură.

În perioada 1-4 mai au fost pagube în șase unități administrativ-teritoriale, respectiv în Dorohoi, Hudești, Păltiniș, Suharău, Vf. Câmpului și Flămânzi, cu o valoare estimată la peste 386.000 lei.

Au fost avariați 14,4 km infrastructură rutieră și un podeț cu o valoare a pagubelor de 316.000 lei. De asemenea, aproape 1.400 de hectare de teren au fost inundate , cu o valoare a pagubelor de peste 70 mii lei.

În perioada 6-20 mai au fost afectate de fenomenele meteo zece UAT-uri, respectiv Darabani, Concești, Cristinești, Dersca, Drăgușeni, Ibănești, Lunca, Manoleasa, Ungureni, Vf. Câmpului.

Au fost avariați 26 km de drumuri .și un podeț, cu o valoare de 1,6 milioane lei, distruse două locuințe și două anexe gospodărești, 906 hectare culturi agricole și un solar.

În perioada 1-6 iunie, au fost afectate 13 UAT-uri, respectiv: Bălușeni, Călărași, Cristești, Gorbănești, Hlipiceni, Lunca, Manoleasa, milenaca, Mitoc, Rădăuți Prut, Răuseni, Sulița Todireni, cu o valoare a pagubelor de peste 4 milioane lei.

Au fost avariați 123 km de drumuri și 45 de poduri și podețe, cu o valoare de 3,9 milioane lei, 56 locuințe și șapte anexe gospodărești, un cămin cultural și o stație de pompare cu o valoare a pagubelor de 57.000 lei . Au mai fost afectate 824 hectare teren agricol.

În perioada 4-7 iunie au fost afectate nouă UAT-uri, respectiv: Flămânzi, Ștefănești, Dângeni, Frumușica, Mihălășeni, Prăjeni, Vlăsinești, Drăgușeni, Santa Mare, cu o valoare a pagubelor de peste 2 milioane lei.

Au fost avariați 56 km de drumuri și 29 de poduri și podețe, cu o valoare de 2 milioane lei, 13 locuințe și 4.000 hectare d eteren agricol.

În total, valoarea pagubelor provocate de inundații se ridică la 9,9 milioane lei. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a solicitat sprijin financiar de la Guvern în acest sens.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *