FOTO Se lucrează la consolidarea Teatrului ”Mihai Eminescu”. „Invizibili pentru botoșănenii care trec pe lângă teatru, constructorii lucrează”

În sfârșit, după mai bine de 5 ani de stagnare, în subsolurile Teatrului ”Mihai Eminescu” se lucrează intens în această perioadă la consolidarea clădirii. După semnarea ordinului de începere a lucrărilor, pe data de 30 mai a.c., constructorul a demarat în forță operațiunile de consolidare a structurilor de rezistență subterane și interioare ale teatrului.

„Invizibili pentru botoșănenii care trec zi de zi pe lângă teatru, constructorii lucrează de zor în subsol, la lumina lămpilor electrice, asemenea unor mineri aflați în șut. Etapa esențială de consolidare a clădirii teatrului va fi încheiată în iarna acestui an, conform contractului încheiat, dar și asigurărilor date de constructor. Ulterior, vor fi reluate lucrările de restaurare propriu-zisă, interioară și exterioară, a Teatrului ”Mihai Eminescu””, susține primarul municipiului Botoșani, Cătălin Flutur.

Valoarea totală a proiectului, cuprinzând atât partea de consolidare, cât și pe cea de restaurare, este de 23.944.057,74 lei, respectiv 5.136.556,42 euro. Din această valoare, contribuția proprie a municipiului Botoșani este de 1.566.845,9 lei (336.124,83 euro), reprezentând achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, la care se adaugă cota de cofinanțare de 2%, în cuantum de 456.677,79 lei (97.967,99 euro).

Așadar, dintr-un total de aproximativ 240 de miliarde de lei vechi, cât costă întregul proiect, municipalitatea va achita doar aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, restul de 220 de miliarde de lei vechi fiind fonduri europene nerambursabile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com