Simpozionul Internaţional „Eminescu – Carte, Cultura, Civilizație”, la Biblioteca Județeană

Biblioteca Județeana „Mihai Eminescu” Botoșani vă invită la cea de a XXII-a ediție a Simpozionului Internaţional „Eminescu – Carte, Cultura, Civilizație”.

Comunicările din cadrul Simpozionului vor fi susținute de somități ale lumii culturale si didactice din Romania, profesori universitari, masteranzi si eminescologi de la Universitatea „Al. I. Cuza” Iasi si de la cele mai reputate universități din Romania.  Invitați speciali și moderatori ai manifestării  vor fi prof. univ. dr. Mihai Zamfir, prof. univ. dr. Viorica S. Constantinescu,   prof. univ. dr. Lucia Cifor, prof. univ dr. Doru Scărlătescu, prof univ. dr. Rodica Marian și lector dr.  Livia Iacob, alături de gazda evenimentului, prof. Cornelia Viziteu, directorul Bibliotecii Județene ”Mihai Eminescu” Botoșani.

Un moment important al manifestării va fi dedicat lansării publicației anuale a Bibliotecii Județene Botoșani. Este vorba de volumul ”Studii eminescologice/ Etudes sur Eminescu/ Eminescu studies/ Eminescu studien”, ajuns la cel de-al 21-lea număr. Lucrarea, etalon in breasla cercetătorilor creației eminesciene din Romania și de peste hotare, va fi întregita in acest an cu volumul al 21-lea , care se remarca printr-un conținut amplu de o înalta valoare științifică.

Tot în cadrul Simpozionului va avea loc și prezentarea unor expoziții deosebite dedicate marelui poet. Amintim aici „Mihai Eminescu – Primul portret”  exponat de maximafilie la Secția de numismatică. autor: Mihai C.V. Cornaci, „O istorie ilustrată a literaturii române” exponat de maximafilie realizat de: col. (r) Ghe. Ardeleanu, „Universul poeziei eminesciene – lumină si culoare”  Expoziție de lucrări plastice realizate de elevi ai Liceului Pedagogic„Nicolae Iorga” Botoșani și ai Școlii Gimnaziale nr. 13 – Botoșani, „Eminescu în oglinzile criticii” Expoziție de carte la Secția pentru maturi, „Puterea unui geniu”  Expoziție de carte la Sala de lectură ”Eminescu-etern” (filatelie și numismatică), autor Mihai Cornaci și ”Mihai Eminescu la Botoșani” (cartofilie), autor Nicolae Iosub.

Evenimentul se va desfășura vineri, 14 iunie 2019, începând cu orele 10, în Sala de lectură și va putea fi urmărit în transmisiune LiveVIDEO pe site-ul instituției, www.bibliotecabotosani.ro  si pe pagina de Facebook a bibliotecii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *