Botoșănenii riscă să plătească mai mult pentru serviciile de internet și telefonie. Află motivul!

Botoșănenii riscă să plătească mai mult pentru serviciile de internet și telefonie. Utilizatorii de telefonie şi internet mobil, care au serviciul de roaming activat, pot ajunge în situaţia de a utiliza involuntar acest serviciu în apropierea graniţelor ţării, fiind identificate 19 judeţe unde se poate întâmpla un astfel de fenomen, ce atrage de la sine tarifarea suplimentară, arată Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Localităţile identificate ca având un potenţial risc de intrare în roaming involuntar se găsesc în judeţele: Arad, Bihor, Botoşani, Caraş-Severin, Călăraşi, Constanţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Iaşi, Mehedinţi, Maramureş, Olt, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiş, Teleorman şi Vaslui.

În cazul în care telefonul sau tableta se conectează automat la reţeaua unui stat vecin membru al Uniunii Europene, cum ar fi Bulgaria sau Ungaria, apelurile primite sau efectuate şi consumul de date se vor tarifa conform mecanismului Roam like at home. Mai exact, tarifarea se va realiza ca şi cum ar fi un consum efectuat în România, în afara propriei reţele, în măsura în care acesta nu depăşeşte limitele unei utilizări rezonabile. După epuizarea beneficiilor naţionale incluse, se aplică tarifele în afara propriei reţele pentru minute/SMS-uri, respectiv tarifele pentru consumul de date (MB/GB) la nivel naţional. În cazul abonaţilor RCS&RDS, tarifele aplicabile pentru convorbirile şi consumul de date efectuate în roaming sunt exceptate de la Roam like at home. Cheltuieli mult mai mari, însă, pot rezulta în urma conectării la reţeaua unui operator dintr-un stat vecin care nu este membru UE, cum sunt Moldova, Ucraina şi Serbia. În aceste ţări, tarifele de roaming aplicabile nu sunt reglementate, fiind semnificativ mai mari”, potrivit unui comunicat ANCOM.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *