O nouă promisiune din partea autorităților județene privind drumul strategic. Când va fi scoasă la licitație execuția drumului!

drum cu gropi la BotosaniReprezentanții Consiliului Județean Botoșani speră ca luna aceasta să intre pe SEAP proiectul privind realizarea drumului strategic de 106 km.

Președintele Consiliului Județean, Costică Macaleți, a declarat că suma suplimentară de 15 milioane euro, reieșită după reevaluarea lucrării va fi asigurată din bugetul județului.

Facem demersuri și sperăm ca luna aceasta să ridicăm pe SEAP lucrarea cu noile prețuri, noile prețuri presupunând 15 milioane euro în plus, în urma OUG 114. A trebuit să facem această corecție, a trebuit să fie de acord și Ministerul Dezvoltării, dar și Autoritatea de Management să accepte aceste lucruri și sperăm cu noua sumă să se prezinte constructorul la licitație. Banii îi asigurăm noi, Consiliul Județean, respectiv această diferență de 15 milioane euro, pentru că programul european presupune suma de 74 milioane euro. Pe durata a trei ani vom aloca acești bani”, a precizat Macaleți.

Nemulțumirile botoșănenilor față de starea drumurilor județene dau în clocot. Ei au anunțat un nou protest pentru 5 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *