Urban Serv Botoșani nu va mai colecta gunoiul din ”poartă în poartă” de la case și agenți economici, de săptămâna viitoare

Reprezentanții societății Urban Serv Botoșani anunță că începând cu data de 15 iunie nu va mai fi colectat gunoiul de la case și agenți economici ” din poartă în poartă” și asta pentru că nu a fost stabilit noul tarif pentru această activitate.

Bogdan Buhăianu, directorul Urban Serv susține că pe 30 aprilie a expirat perioada până la care trebuia fundamentat un nou tarif și dă vina pe birocrația din unele departamente ale Primăriei Botoșani, mai ales că solicitarea privind continuarea activității de colectare la case, din poartă în poartă și nu din punct fix a venit de la reprezentanții municipalității.

El spune că noul tarif nu are repercursiuni asupra taxei pe care o plătește cetățeanul.

Putem să ajungem în imposibilitatea de a nu colecta gunoiul de la botoşănenii care locuiesc la case. Din păcate nu putem să înţelegem reticenţa şi rigiditatea departamentelor Primăriei Botoşani pentru fundamentarea acestui tarif, mai ales că în noul act adiţional se prevede şi o colectare care să se desfăşoare şi în ziua de duminică. Tariful fundamentat de Urban Serv pentru continuarea colectării din casă în casă nu influenţează cu nimic taxa pe care o plăteşte cetăţeanul, taxă care este de 12 lei de persoană pe lună. Începând cu data de 15 iunie noi nu vom colecta gunoiul din casă în casă. Fundamentarea noastră a fost aprobată de ADI Ecoproces şi a fost trimisă către Primăria Botoşani, însă lucrurile s-au blocat la Compartimentul juridic,  a mai arătat Bogdan Buhăianu.

Contractul operatorului de salubritate prevede colectarea de la puncte fixe a gunoiului, în cazul agenților economici și a locuitorilor de la case, însă pentru ca orașul să nu fie invadat de gunoaie, s-a cerut operatorului ca să continue colectare din poartă în poartă, cu un tarif suplimentar, care ar însemna cinci lei în plus la tona de deşeuri. Acest tarif nu a fost, însă, aprobat până la această dată.

One thought on “Urban Serv Botoșani nu va mai colecta gunoiul din ”poartă în poartă” de la case și agenți economici, de săptămâna viitoare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *