Codul Rutier, schimbat în avantajul şoferilor

soferi din botosaniCodul Rutier ar putea deveni mai blând pentru cei care îl încalcă. Şoferii care rămân 60 sau 90 de zile fără permis l-ar putea obţine înapoi după doar o lună. Chiar dacă sunt agresivi sau indisciplinaţi în trafic pot obţine reducerea perioadei de suspendare indiferent de numărul de abateri. Acum, legislaţia le permite acest lucru o dată la trei ani. Dar proiectul care schimbă legea se află aproape de votul final în Parlament, scrie Observator.tv.

În urmă cu câteva zile, un bărbat a fost prins la volan sub influenţa băuturilor alcoolice.  Are nevoie mai repede de permisul de conducere, aşa că a trebuit să ajungă la testul de legislaţie. Pentru că a trecut testul, va sta pieton pentru doar 30 de zile. Nu 90, aşa cum au stabilit iniţial poliţiştii.

De luni până vineri, la sediul Brigăzii Rutiere se face coadă în fiecare dimineaţă pentru că foarte mulţi şoferi vin să susţină examenul de reducere a perioadei de suspendare a permisului de conducere.

Trebuie să aibă la ei un pix, buletinul şi să răspundă corect la 13 din cele 15 întrebări.

Potrivit actualei legi, şoferii au voie să beneficieze doar o dată la 3 ani de această reducere, lucru considerat nefiresc de către deputaţi.

Aleşii spun că instanţele sunt supraaglomerate de şoferii care contestă astfel de sancţiuni şi vor să le ofere posibilitatea celor care încalcă legea să scape cu pedepse mai blânde.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *