500 de botoșăneni și-au testat dependența de alcool, la Spitalul Județean

Aproximativ 500 de botoșăneni au completat chestionarul AUDIT cu scopul de a evalua consumul personal de alcool. Acțiunea este organizată la nivel național de Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor, Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) și Ministerul Sănătății, iar în acest proiect a fost inclus și Spitalul Județean Botoșani.

La centrele de testare stabilite la Spitalul Județean au trecut pacienți, angajați ai spitalului, dar și botoșănenii care au dorit să fac acest test.

Chestionarul este anonim și a cuprins cinci întrebări

 Coca Crâșmaru, director de îngrijiri în cadrul Spitalului Județean, a declarant că este pentryu prima data când spitalul a participat la acest proiect

Avem aproximativ 500 de chestionare completate. Este un success, având în vedere că este un prim pas și o primă campanie. Noi trimitem chestionarele la București, iar de acolo ni se vor trimite interpretările”, a declarant directorul de îngrijiri.

Chestionarul AUDIT este un instrument științific de evaluare a consumului personal de alcool, dezvoltat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și utilizat în peste 190 de țări din lume, fiind cel mai de încredere instrument pentru diagnosticarea timpurie a unui consum riscant.

Evenimentul este derulat în cadrul campaniei Luna Națională a Informării despre Efectele Consumului de Alcool, care va fi organizată de Ministerul Sănătății și se va desfășura pe tot parcursul lunii iunie, sub coordonarea tehnică a INSP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *