Planul de școlarizare pe anul școlar viitor a fost aprobat. Au fost înființate mai multe clase de învățământ profesional!

Ministerul Educației Naționalen a aprobat Planul de școlarizare pentru anul școlar 2019-2020, în județul Botoșani, la clasa a IX-a, învățământ de zi finanțat prin bugetul de stat. Astfel, în anul școlar viitor vor fi 108 clase de învățământ liceal și mai multe clase de învățământ profesional, 48 la număr.

Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Botoșani a repartizat cifrele de şcolarizare pe niveluri de învățământ și filiere, după cum urmează: clasa a IX-a, învățământ liceal – 108 clase (din care: filiera teoretică – 61 clase; filiera tehnologică – 36 clase; filiera vocațională – 11 clase), clasa a IX-a, învățământ profesional – 48 clase ( din care: profesional – 47 clase; dual – o clasă).

Toate informațiile necesare privitoare la admiterea în învățământul liceal, precum și în învățământul profesional și dual, se găsesc în broșura Admitere 2019. Aceasta a fost publicată pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Botoșani (www.isjbotosani.ro), în secțiunea Elevi și părinți – Admitere licee și școli profesionale, se precizează într-un comunicat al IȘJ Botoșani.

 

One thought on “Planul de școlarizare pe anul școlar viitor a fost aprobat. Au fost înființate mai multe clase de învățământ profesional!

  1. Deci, 86 de clase la tehnologic si scoala profesionala , față de 61 de clase liceu teoretic. Clar , ponderea o are tehnologicul. Atunci, ce Doamne , iartă-mă , mai bătea câmpii Vărvăruc cu ” dezvoltarea aberantă și fără precedent a invățământului teoretic ”? Aloooo !!!! undeva , cineva nu știe ce vorbește, ce e cu el, sau uită că oricând se poate întoarce la catedră…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *