FOTO! Gospodării inundate la Călărași și Hlipiceni. Pompierii intervin la fața locului

Ploaia torențială de marți seară a inundat și gospodării din comuna Călărași și Hlipiceni, județul Botoșani. Apa a intrat în curtea unui localnic, dar și în casă. De asemenea, culturile au fost acoperite de apă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a primit opt apeluri pentru gospodării inundate în Todoreni, unde  intervin pompierii din Trusesti, trei apeluri in Cernesti, unde intervin tot pompierii din Trusesti.

La doua gospodării din Todireni au intervenit pompierii voluntari din comună, la Calarasi- intervine Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Călărași. De asemenea, a mai fost o gospodărie inundată la Hlipiceni, unde intervine SVSU Hlipiceni.

Localitățile amintite se află marți seară sub Cod roșu de fenomene meteo extreme. 

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani a transmis, marti,  un mesaj RO ALERT pentru populație.

Asta în condițiile în care Autoritatea Națională de Meteorologie a emis Cod rosu de fenomene meteorologice periculoase – vijelie puternice, grindină de mari dimensiuni și ploi ce vor depăși 70 litri/mp.

Luați măsuri de adapostire,  nu stationati sub arbori și rețele electrice, conduceti cu prudență”, se arată în mesajul RO ALERT

Codul roșu este valavil până la ora 19.30 în localitățile: Flămânzi, Frumușica, Albești, Trușești, Ștefănești, Bălușeni, Lunca, Cristești, Copălău, Călărași, Gorbănești, Hlipiceni, Coșula, Todireni, Sulița, Stăuceni, Santa Mare, Durnești, Dobârceni, Blândești, Românești, Răușeni;

Se vor semnala : AVERSE TORENȚIALE ce vor cumula 25…30 l/mp, frecvente descărcări electrice, grindină de mici dimensiuni. În zona avertizată s-au acumulat cantități de aproximativ 70 l/mp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *