FOTO Acțiuni ale polițiștilor și polițiștilor de frontieră în mai multe localități din județ

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii din cadrul IPJ Botoşani, în parteneriat cu polițiștii Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoșani și ai Biroului pentru Imigrări Botoșani au desfășurat activități de prevenire a migrației ilegale pe raza comunelor Mihăileni, Hilișeu Horia, Pomârla și Cristinești. 

Poliţiştii au avut întâlniri cu reprezentanții autorităților locale, dar și cu cetățenii din comunele menționate. Acestora le-au fost transmise informaţii referitoare la modalitățile de semnalare a existenței unor migranți şi conștientizarea faptului că traficul de persoane reprezintă o infracțiune:  Racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transportarea, transferarea sau adăpostirea unei persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Poliţiştii au oferit reprezentanţilor autorităţilor locale materiale cu informaţii preventive, pe care aceştia să le distribuie cetăţenilor din comunităţile respective.

Activitatea marchează debutul  Săptămânii prevenirii criminalității și reprezintă o acțiune comună a celor două instituții, componente ale Comisiei județene de monitorizare a activității preventive,potrivit unui comunicat al IPJ Botoșani.

 

 

 

One thought on “FOTO Acțiuni ale polițiștilor și polițiștilor de frontieră în mai multe localități din județ

  1. Aoleu ce mai e de facut si gata Romania e super bogata astia in lipsa de opcupatie omoara paduchii din apa fereasca dumnezeu de noaptea mintii !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *