Mai mulți medici botoșăneni sancționați de Casa de Asigurări de Sănătate, în urma unor controale

medic de familie, stiri, botosaniPatru medici de familie și alți câțiva medici specialiști de la Spitalul Județean au fost sancționați de Casa de Asigurări de Sănătate Botoșani, ca urmare a nerespectării protocoalelor terapeutice.

Controalele au fost efectuate la 16 medici de familie din județ, iar patru dintre aceștia au fost prinși pe picior greșit.

Acestora le-au fost imputate rețete de 11.400 lei pentru nerespectarea protocoalelor terapeutice. De asemenea, a fost un control în ambulatoriul de specialitate  și s-au imputate rețete de aproximativ 7000 lei pentru nerespectarea protocoalelor de către medicii specialiști. Sunt medicamente care se prescriu doar cu scrisoare medicală de la medicul specialist, ori medicii au prescris aceste medicamente fără a avea avea această scrisoare medicală ori le-au prescris în condițiile în care medicii de familie nu au voie să prescrie aceste medicamente”, a declarat Carmen Nicolau, președintele CAS Botoșani.

În perioada ianuarie-aprilie, Casa de Asigurări de Sănătate a efectuat 30 de controale la furnizorii de servicii medicale.

One thought on “Mai mulți medici botoșăneni sancționați de Casa de Asigurări de Sănătate, în urma unor controale

  1. Se acopera doar din contributia bolnavilor pe sub masa
    Nici o pierdere a dat PSD salarii cum nu au nici in strainatate doar sa nu mai ia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *