VIDEO Ședință importantă la Prefectură, ca urmare a Codului portocaliu de ploi abundente

Videoconferinta pe fenomene meteo- BotosaniMinistrul de Interne, Carmen Dan, a convocat, luni, o videoconferință cu toți prefecții din țară pe tema pagubelor produse de inundații, dar și în contextul emiterii Codului portocaliu pentru mai multe județe din țară, printre care și Botoșani.

Prefectul de Botoșani, Dan Șlincu, a transmis că nu sunt probleme în județ, însă susține că primăriile evaluează situațiile create de ploile torențiale.

„La Botoșani nu avem case distryuse, nu avem persoane evacuate din locuințe. Așteptăm rapoartele operative de la primăriil edin județ, apoi de îndată trimitem Comisia județeană pentru a evalua toate pagubele. Nu avem în acest moment niciun consumator de energie electrică nealimentat. Monitorizăm situația, vor fi instituite toate serviciile de permanență la primăriile din județ. Toate serviciile pentru situații de urgență din județ au fost anunțate și sunt în alertă pentru a interveni în caz de nevoie”, a spus Șlincu.

Potrivit acestuia, Centrul județean de coordonare și conducere a intervențiilor va fi activat la ora 12.00, atunci când intră în vigoare Codul portocaliu de vreme rea.

Cod portocaliu de ploi abundente în perioada imediat următoare în județul Botoșani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *