Ploile au făcut ravagii în județul Botoșani! Curți inundate, mașini blocate în apă și localități fără energie electrică

inundatii tudoraDe la instituirea Codului Portocaliu de ploi abundente si instabilitate atmosferica accentuată, s au produs situatii de urgenta in noua unități administrativ- teritoriale din județul Botoșani, respectiv municipiul Botosani, municipiul Dorohoi, oras Flămânzi, comuna Sulița,  comuna Albesti, comuna Ungureni,  comuna Dangeni, comuna Havarna si comuna Gorbanesti.

În total au fost 15 apeluri, iar pentru înlăturarea efectelor au intervenit forte si mijloace ale ISU Botoșani și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență  din localitățile afectate. Pompierii militari au intervenit pentru: salvarea a trei persoane ( doi adulți și un copil) dintr- o masina care nu a  mai putut înainta din cauza apei care a acoperit drumul dintre Mascateni si Ionaseni, evacuarea apei dintr o locuinta, un garaj, subsolul unei case, trei curți si degajarea a doua autoturisme rămase care nu si-au mai putut continua cursa din cauza apei acumulate pe șosea.

Pompierii din Dorohoi au intrevenit pentru a preveni inundarea unor locuințe din zona Drochia. Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență din Flamanzi,  Sulița,  Albesti, Ungureni, Havarna, Dangeni si Gorbanesti au intrevenit pentru evacuarea apei din 11 curți. La această oră, nu mai sunt misiuni în derulare.
Totodata, in două localități (Ștefănești si Cotusca), a fost întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 1503 consumatori. La această oră, defecțiunile au fost remediate.
În aceasta dupa-amiaza, prefectul Dan Slincu si sefii structurilor MAI precum si membri ai CJSU au fost convocați intr-o videoconferința de ministrul afacerilor interne, Carmen Dan.
In cadrul sedintei s-a discutat situatia operativa de la nivelul judetelor afectate de manifestarile vremii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *