Mihai Ștefan rămâne, deocamdată, consilier local. Acesta nu mai vrea să plece nici din PNL

Mihai Ștefan va rămâne consilier local până când va fi definitivată situația acestuia în PNL. Și asta pentru că acesta a depus cerere și de revenire asupra demisiei din PNL, iar noua cerere nu a fost încă discutată de conducerea partidului.

Mai mult, nici la Instituția Prefectului nu a ajuns nicio solicitare privind pierderea calității de membru a partidului și implicit a funcției de consilier local.

Calitatea de consilier local încetează prin demisie. În acest caz, constatarea de drept a mandatului se constată de către Consiliul Local. Consiliul Local ia act de demisia consilierului local. Singurul caz în care prefectul constată prin ordin încetarea mandatului de consilier local înainte de expirarea mandatului, este aceea când partidul politic își retrage sprijinul pentru consilierul local respectiv. La Instituția prefectului nu am primit nicio hotărâre a Consiliului Local privind demisia domnului consilier Mihai Ștefan. Nici de la PNL”, a spus Șlincu.

Mihai Ștefan a demisionat din PNL, dar și din Consiliul Local Botoșani în urma unui scandal. Joi, înainte de ședința de Consiliu Local, Ștefan a venit cu un nou document prin care anunța că revine asupra demisiei. La fel a procedat și cu demisia din partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *