Polițiștii de Frontieră din Botoșani puși să lucreze roboții: câte 28 de ore continuu, în ziua alegerilor. „Ce a urmat depășește orice închipuire”

Sindicaliștii din cadrul Poliției de Frontieră Botoșani se arată revoltați de modul în care au fost tratați angajații de la Frontieră în ziua alegerilor.

Aceștia au participat la asigurarea ordinii și liniștii publice la secțiile de vot și paza voturilor pînă la Biroul Electoral Județean.

„Toate bune si frumoase misiune îndeplinită fără incidente, dar ce a urmat de la momentul ajungerii la Botoșani asta depășește orice închipuire. Începînd cu ora 22 delegațiile formate din președinte secție, responsabil tabletă,un membru in comisie ,si polițist au început să ajungă la Casa Sindicatelor Botoșani, unde cei responsabili înmânau un număr de ordine, necesar deplasării la Prefectură. Suntem informati ca deplasarea nu se poate face fără polițistul care a însoțit voturile . De aici devine interesant . Polițiștii de frontieră au intrat în serviciu la ora 07.00 majoritatea treziți la ora 05.00. A urmat o așteptare de circa 10-16 ore pentru deplasarea la Prefectură. Dacă calculăm cel mai putin un polițist de frontieră ( cel super norocos) a lucrat 26-28 de ore, spun norocos pentru ca ieri la ora 17.00 inca aveam colegi care se deplasau către domiciliu la volan”, susțin reprezentanții sindicatului.

Sindicaliștii spun că oamenii erau disperați, obosiți, îngrijorați că după terminarea misiunii mai au de făcut încă 70- 100 km inapoi la sectoare si unii inca 70-100 km pînă la domiciliu, toti pe drumurile publice la volan.

Unii colegi au verificat si rostul lor in acesta așteptare inutilă și nu s-au mai deplasat la Prefectură cu delegația, nu s-a întîmplat nimic, nimeni nu a întrebat nimic de polițist…….deci am fost ținuți pe post de proști ……Totusi ma așteptam la cei care au puterea sa decidă la mai multa compasiune umană decît s-a arătat în dimineta de 27.05. O măsură mică ar fi fost două microbuze in zona Casei Sindicatelor in care pe rînd polițiștii de frontieră sa poata sa se odihnească doua ore cu rîndul, nu pe banci sau pe podelele clădirii în jurul căreia asteptau , cu ochii în patru sa nu fie filmați. În zadar m-am uitat 16 ore după vreun șef sau cineva responsabil de la Poliția de Frontieră, nu am vazut pe nimeni……oare erau in pat? …..Nu cred …..Erau în misiune ?alaturi de subordonații lor sau mai bine Ia colegii lor cum le place sa ne numească cînd vor sa ne mobilizeze sau mai bine zis păcălească. In încheiere mai spun că anul trecut am participat la o ședință la Igpf cu domnul Buda , acesta a spus că o procedură a omeniei sau a bunului simt nu poate emite …….cred cu tărie că este nevoie de asa ceva domnule Chestor …..P.S oare aducerea celor două microbuze avea un IMPACT BUGETAR MAJOR? APROPO DE TITLU MULTUMIM PENTRU ONOARE!”, este mesajul transmis de sindicaliști.

2 thoughts on “Polițiștii de Frontieră din Botoșani puși să lucreze roboții: câte 28 de ore continuu, în ziua alegerilor. „Ce a urmat depășește orice închipuire”

  1. Asteptare inutila sau nu…fiecare politist era raspunzator de presedintele de la sectia de votare impreuna cu voturi. Ca a stat fiecare atatea ore…va primi bani pentru SDSL si orele se recupereaza.

  2. Ca sa vezi .. se pare ca raspund si sefii …timid prin postari… Da adevarat , sdsl a fost pina duminica la ora 00.00 , ce simplu …i se da recuperare si am rezolvat . Aceste ore lucrate pe de alta parte nu respecta codul muncii … pentru ca multi au fost scosi doar de la o singura tura , incalcind astfel timpul de repaus obkigatoriu . Si din nou dupa 28 de ore lucrate ar fi trebuit sa aibe un repaus de 72 de ore …fapt care nu s-a intimplat . Probabil sunteti unul care comenteaza din pat … Va rog sa incercati acest tratament sa nu dormiti o noapte din proprie initiativa …fara a sta in picioare sau ceva … o singura data … si sa va ganditi ca cei de la frontiera au poate peste 1000 de nopti nedormite !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *